Početna > Istrage > Pozar-na-ribarskom-brodu-Arkaj-Srednji-kanal-izmedu-otoka-Iza-i-otoka-Ugljana-05-09-2018

Požar na ribarskom brodu "Arkaj" - Srednji kanal, između otoka Iža i otoka Ugljana, 05.09.2018.

Ukratko

Dana 5. rujna 2018. godine oko 12:45 sati po lokalnom vremenu (UTC +2) u Srednjem kanalu, između južnih strana otoka Iž i otoka Ugljan, dogodila se vrlo ozbiljna pomorska nesreća u kojoj je došlo do požara u strojarnici ribarskog broda "Arkaj" pod hrvatskom zastavom.

Posada broda je započela s gašenjem požara koji se ubrzo proširio na ostale dijelove broda pa je zbog vlastite sigurnosti napustila brod evakuacijom na brodicu koja je bila privezana za krmu broda i potom na brodove koji su im priskočili u pomoć. Okolni brodovi, a potom i nadležne službe, su nastavili s gašenjem požara sve dok isti nije obuzdan do mjere da se brod "Arkaj" može tegliti do obližnje luke Vela Lamjana, gdje je potom privezan, a idućeg dana je požar u potpunosti uspješno ugašen.

Kao posljedica spomenute nesreće, a koja je uzrokovana radom ribarskog broda "Arkaj", brod je pretrpio veliku materijalnu štetu. Nije došlo do onečišćenja mora, ali je došlo do onečišćenja zraka produktima gorenja. Nije bilo ozlijeđenih ili smrtno stradalih osoba s ribarskog broda "Arkaj", kao ni trećih osoba. Nije bilo štete nanesene trećim stranama.


Detalji istrage

Početak istrage

Kraj istrage

Tip istrage

Status istrage

25.09.2018.  

 

Puna istraga  

Otvorena  


Dokumenti

Tip dokumenta: PDF | Preuzimanje