Početna > Istrage > Pad-kontejnera-za-prijevoz-robe-sa-plato-vagona-u-sastavu-vlaka-62006-kolodvor-Skrljevo-05-05-2019

Pad kontejnera za prijevoz robe sa plato vagona u sastavu vlaka 62006 - kolodvor Škrljevo, 05.05.2019.

Ukratko

Dana 07. svibnja 2019. godine zaprimljena je obavijest od strane željezničkog prijevoznika društva HŽ Cargo d.o.o. o padu dva kontejnera za prijevoz robe sa plato vagona u sastavu teretnog vlaka 62006 prilikom prometovanja kroz kolodvor Škrljevo. Opisani željeznički incident dogodio se u uvjetima jake bure. Nakon obavijesti o incidentu, glavni istražitelj željezničkih nesreća Agencije obavio je očevid na terenu, konkretno na pruzi oznake M202 u položaju km 640+632, gdje su uočena oštećenja na kontaktnoj mreži, kolosijeku i na samim kontejnerima, koji u trenutku nesreće nisu prevozili teret.

Nakon analize prikupljenih informacija utvrđeno da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava, te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnih incidenata. Stoga je pokrenuta sigurnosna istraga.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internetskim stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu u obliku Konačnog izvješća.


Detalji istrage

Početak istrage

Kraj istrage

Tip istrage

Status istrage

13.05.2019.  

 

Puna istraga  

Otvorena  


Dokumenti

Nema podataka za prikaz.