Početna > Objave > Ozbiljna pomorska nesreća od 18.09.2019. u Splitskim vratima, na istočnom dijelu otoka Šolta kod sv...

Ozbiljna pomorska nesreća od 18.09.2019. u Splitskim vratima, na istočnom dijelu otoka Šolta kod svjetionika Livka - obavijest o nepokretanju istrage

Datum objave: 15.10.2019.


Dana 18. rujna 2019. godine, prilikom plovidbe putničkog broda "Cicero" iz luke Split kroz Splitska vrata, oko 14:00 sati po lokalnom vremenu (UTC + 2) na istočnom dijelu otoka Šolta kod svjetionika Livka došlo je do nasukanja spomenutog broda na morsko dno. Na brodu nije bilo smrtno stradalih ili ozlijeđenih osoba. Kao posljedica nasukanja došlo je do strukturnih oštećenja pramčanog podvodnog dijela trupa broda u dužini oko 1,5 m te do probijanja trupa na 4 mjesta na spomenutom području.

Nije bilo smrtno stradalih ili ozlijeđenih trećih strana, kao ni oštećenja imovine trećih strana. Nije bilo onečišćenja mora ili obale.

Kako nije bilo mogućnosti da se brod samostalno odsuče, u pomoć su pozvana četiri broda koji su plovili spomenutim područjem. Naknadno je putnički brod "Gradina" preuzeo svih 25 putnika broda s prtljagom. Oštećenja trupa su od strane ronioca s vanjske strane privremeno sanirana i lokalizirana u području brodske kuhinje koja je omeđena s dvije vodonepropusne poprečne pregrade čijim pregledom nisu uočena nikakva oštećenja. Nakon pregleda i odobrenja predstavnika HRB-a, brod je uz pomoć ribarskog broda "Predvodnik" odsukan te se u pratnji broda Lučke kapetanije Split uputio prema brodogradilištu Brodotrogir d.d. gdje je izvađen na suho u cilju pregleda i sanacije oštećenja.

Na temelju provedenog postupka prethodne procjene zaključeno je da do nesreće nije došlo uslijed tehničkog kvara sustava upravljanja brodom, zbog nedostataka sustava sigurnosti plovidbe u tom području, nekih vanjskih ili unutarnjih utjecaja, već zbog ljudskog utjecaja, tj. procjene i odluke osobe koja je brodom upravljala, a što je u konačnici rezultiralo nasukanjem broda u uvjetima dnevnog svjetla, povoljnih meteoroloških prilika te ne gustog prometa. Analizom pomorske nesreće utvrđen je odlučujući čimbenik koji je utjecao na pomorsku nesreću, a odnosi se na gubitak nadzora nad plovidbom broda (na autopilotu) zbog kraćeg napuštanja zapovjedničkog mosta od strane osobe koja je upravljala brodom, a bez da ta osoba bude adekvatno zamijenjena. Također su utvrđeni kontributivni čimbenici na brodu (službene navigacijske karte nisu bile ažurirane i nisu bile korištene, neispravan dubinomjer i neuključen radar). Uzimajući u obzir navedeni uzrok i čimbenike koji su doveli do pomorske nesreće, prouzročene posljedice (manje oštećenje broda, bez smrtno stradalih ili ozlijeđenih osoba, oštećenja imovine trećih strana i bez onečišćenja mora ili obale), kao i da je Republika Hrvatska jedina bitno zainteresirana država, zaključeno je da provođenje sigurnosne istrage ne bi dovelo do novih spoznaja koje bi utjecale na sprječavanje pomorskih nesreća i nezgoda u budućnosti, na povećanje sigurnosti pomorskog prometa ili na smanjenje opasnosti od onečišćenja s brodova, te je stoga odlučeno da se sigurnosna istraga neće pokretati.