Početna > Objave > Nesreća zrakoplova tipa Piper PA-28 kod Zračne luke Mali Lošinj, 08.08.2018.

Nesreća zrakoplova tipa Piper PA-28 kod Zračne luke Mali Lošinj, 08.08.2018.

Datum objave: 08.08.2018.


Dana 08. kolovoza 2018. godine oko 11:52 sati prema lokalnom vremenu, zrakoplov tipa Piper PA-28 talijanskih registarskih oznaka se srušio prilikom slijetanja u Zračnu luku Mali Lošinj. U zrakoplovu su se u trenutku nesreće nalazile četiri osobe, pilot i tri putnika, svi talijanski državljani.

U nesreći nije bilo smrtno stradalih no sve četiri osobe su ozlijeđene. Dvije osobe su samostalno izašle iz olupine zrakoplova dok su dvije izvučene uz pomoć vatrogasaca.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Odmah po dojavi, istražitelji zrakoplovnih nesreća Agencije upućeni su na teren radi obavljanja očevida i prikupljanja svih potrebnih informacija. Očevid je u tijeku te će po njegovom završetku biti poznato više informacija.

Nakon završene sigurnosne istrage, konačni rezultati će biti javno objavljeni na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Završnog izvješća o predmetnoj zrakoplovnoj nesreći.