Početna > Objave > Očevid ozbiljne nesreće pregaženje NN muške osobe nedaleko od ŽCP-a Sesvetski Kraljevec između kolo...

Očevid ozbiljne nesreće pregaženje NN muške osobe nedaleko od ŽCP-a Sesvetski Kraljevec između kolodvora Sesvete i Dugo Selo, 12.06.2020.

Datum objave: 15.06.2020.


Dana 12.06.2020. godine u 11:40 sati od strane društva HŽ Infrastruktura d.o.o., Sektor za promet zaprimljena je obavijest o pregaženju NN muške osobe u 11:29 sati od strane putničkog vlaka 8035 nedaleko od ŽCP-a Sesvetski Kraljevec između kolodvora Sesvete i Dugo Selo.

Po zaprimljenoj obavijesti istražitelji AIN-a uputili su se na mjesto ozbiljne nesreće. Dolaskom na mjesto ozbiljne nesreće istražitelji AIN-a utvrdili su da je do navedene došlo uslijed neovlaštenog kretanja NN muške osobe po pruzi i do naleta putničkog vlaka broj 8035 na istu. NN muška osoba na licu mjesta je preminula od zadobivenih ozljeda.

Nakon obavljenog očevida i analize svih prikupljenih podataka, utvrđeno je da nije bilo propusta u svezi sigurnosti željezničkog sustava. Stoga je donesena odluka o nepokretanju sigurnosne istrage predmetne željezničke ozbiljne nesreće.