Početna > Objave > Nesreća sportsko-rekreativnog zrakoplova klase II – motornog zmaja na širem području Grobnika pokra...

Nesreća sportsko-rekreativnog zrakoplova klase II – motornog zmaja na širem području Grobnika pokraj Rijeke, 27.11.2016.

Datum objave: 28.11.2016.


Dana 27. studenoga 2016. godine oko 13:30 sati prema lokalnom vremenu, na širem području Grobnika nedaleko od Rijeke došlo je do pada sportsko-rekreativnog zrakoplova klase II – motornog zmaja u vodu bivše šljunčare Dubina. U zrakoplovu su se nalazile dvije osobe, obje hrvatski državljani, od kojih je jedna prilikom pada preminula, dok je druga lakše ozlijeđena.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane Ministarstva unutarnjih poslova.

Istražitelji zrakoplovnih nesreća Agencije upućeni su na teren radi obavljanja očevida koji još uvijek traje uslijed otežanih uvjeta rada na terenu zbog intenzivne bure.

Nakon završene sigurnosne istrage, konačni rezultati će biti javno objavljeni na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Završnog izvješća o predmetnoj zrakoplovnoj nesreći.