Početna > Objave > Održano predavanje na temu „Tehničke istrage u željezničkom prometu“ u prostorijama Hrvatskog društ...

Održano predavanje na temu „Tehničke istrage u željezničkom prometu“ u prostorijama Hrvatskog društva željezničkih inženjera

Datum objave: 28.04.2016.


Dana 27. travnja 2016. godine, Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu održala je u suradnji s Hrvatskim društvom željezničkih inženjera predavanje na temu „Tehničke istrage u željezničkom prometu“.

Na predavanju je sudjelovalo dvadesetak članova Hrvatskog društva željezničkih inženjera, te su se na njemu zainteresirani subjekti upoznali s osnivanjem i djelokrugom rada Agencije, načinom provođenja sigurnosnih istraga izvanrednih događaja u željezničkom sustavu, počevši od prikupljanja inicijalnih obavijesti o događajima, odlaska na očevid do izrade konačnog izvješća, te strukturom Konačnog izvješća i sigurnosnih preporuka kao glavnih proizvoda Agencije.

Nakon predavanja održana je rasprava na temu sigurnosti željezničkog sustava u Republici Hrvatskoj, provođenja istraživanja izvanrednih događaja u željezničkom prometu, te implementacije sigurnosnih preporuka izdanih od strane Agencije.

Predmetno predavanje prvo je takvo održano u suradnji s Hrvatskim društvom željezničkih inženjera, te je Agencija vrlo zadovoljna odazivom sudionika i korisnim informacijama koje je s njima razmijenila.