Početna > Objave > Potpisan Sporazum o suradnji Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom p...

Potpisan Sporazum o suradnji Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu i Državne uprave za zaštitu i spašavanje

Datum objave: 08.06.2015.


U želji jačanja međusobne suradnje u području traganja i spašavanja u slučaju zrakoplovnih nesreća, potpisan je Sporazum o suradnji između Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Svrha sporazuma je suradnja dviju strana u cilju pojednostavljenja postupaka međusobne komunikacije i koordinacije istražiteljskih timova Agencije i službenika Državne uprave za zaštitu i spašavanje prilikom provođenja mjera zaštite i spašavanja, odnosno obavljanja potrage i spašavanja u slučaju zrakoplovnih nesreća, sve kako bi se što učinkovitije uskladilo vođenje operacija.

Potpisivanjem ovakvog sporazuma, Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu potvrdila je odnose s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje vezano uz traganje i spašavanje u slučaju zrakoplovnih nesreća iz nadležnosti Agencije.