Početna > Objave > Priopćenje za javnost o željezničkoj nesreći koja se dogodila 12. siječnja 2015. godine, između Hor...

Priopćenje za javnost o željezničkoj nesreći koja se dogodila 12. siječnja 2015. godine, između Horvata i Zdenčine

Datum objave: 12.01.2015.


Poštovani,

dana 12. siječnja 2015. godine oko 9:55 sati, brzi vlak koji prometuje na relaciji Rijeka - Osijek naletio je na kamion na željezničko-cestovnom prijelazu u mjestu Kupinec između kolodvora Zdenčina i Horvati. Željezničko-cestovni prijelaz osiguran je svjetlosnim znacima i zvučnim signalom. U nesreći nema stradalih osoba, no nastala je velika materijalna šteta. Kamion je uništen, a na vlaku su oštećeni lokomotiva i svi vagoni. Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane Glavnog dispečera HŽ Infrastrukture.

Glavni istražitelj željezničkih nesreća obavio je očevid na mjestu događaja.

U navedenom događaju došlo je do ugrožavanja sigurnosti u željezničkom prometu, stoga je Odjel za istrage nesreća u željezničkom prometu pokrenuo istragu predmetne nesreće.

Nakon završene sigurnosne istrage rezultati će biti javno objavljeni na internet stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr.