Početna > Objave > Željeznička nesreća na željezničko-cestovnom prijelazu Vernalska, 13.10.2018.

Željeznička nesreća na željezničko-cestovnom prijelazu Vernalska, 13.10.2018.

Datum objave: 18.10.2018.


Dana 13. listopada 2018. u 14:40 sati na željezničko-cestovnom prijelazu Vernalska na pruzi Vodnjan – Pula, došlo je do podlijetanja osobnog vozila pod putničku garnituru vlaka 4708. Kao posljedica nesreće, osobno vozilo je potpuno uništeno, te su zabilježena značajna materijalna oštećenja na putničkoj garnituri i željezničkoj infrastrukturi. Nitko nije poginuo, no dvije osobe koje su se nalazile u osobnom vozilu zadobile su lakše tjelesne ozljede.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane glavnog dispečera HŽ Infrastrukture.

Nakon što su istražitelji Agencije obavili očevid na terenu i prikupili sve relevantne informacije o predmetnoj nesreći, utvrđeno je da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnih događaja. Stoga je pokrenuta sigurnosna istraga opisane željezničke nesreće.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internetskim stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnoj nesreći.